Cerita Hantu – Pocong Dalam Dorm

cerpen.info (19)

Hari terakhir Exem SPM.. Selepas habis menjawab kertas Biologi, lebih kurang pukul 4 ptg (kalu tak silap la) kami berpendapat untuk tinggal lagi di asrama.. Kira malam last la.. Takut nanti tak jumpa dah.. Maklum la baru merdeka .. Memasing dok pasang angan nak bekerja cari duit..Jjadi ramai yang dah mula balik ke rumah masing-masing.. Hanya tinggal kami lebih kurang 10 orang.. Warden pun tade masalah.. Janji besok kena keluar la.. jangan gatai nak lepak lagi kat asrama.

Jam 6.00 petang kami ke dewan makan untuk makan petang..  Kata warden makanan ada lagi kalu nak makan pergi la ke dewan makan.. Dalam perjalan ke dewan makan tu, kami ikut jalan pintas, ikut jalan belakang.. Tetiba salah sorang dari kami menjerit.. ”Wehhhh korang Nampak tak, Apa benda tu?” Kami semua behenti.. Menoleh kearah pagar belakang sekolah.. Seperti yang di tunjuk oleh kawan tu.. Jarak pagar dengan tempat kami berhenti lebih kurang 50 meter.. Kelihatan seperti sekor binatang yang kepalanya tersangkut dipagar tu.. (pagar hijau).. Kami menghampiri pagar.. Betul la ada seekor kancil kepalanya terlekat dalam lubang pagar tu.. “Huisss lauk ni.. Sedap tuuu..” Keluar kata-kata dari mulut salah seorang dari kami.. Hehehe.. Semua tersenyum.. Dapat lauk free.. Jom tangkap.. Nanti kita sembelih pastu panggang..

Setelah dapat menangkap kancil tu, kami bawa ke dewan.. Kami suruh abang tukang masak tu sembelih.. Seorang kawan kami yang tolong pegang masa proses sembelih dan lapah tu.. Kami yang lain lepak kat dalam dewan je.. Kami tapau semua makanan yang ada dalam dewan tu untuk bawa balik dorm.. Kancil tadi abang tukang masak tu tolong panggangkan.. Setelah semua selesai.. Kami bawa pun berjalan balik.. Dalam perjalanan tu.. Hati macam tak sedap je.. Macam ada benda dok ikut kami.. Aku buat derk je la.. Mungkin sebab masa tu remang senja.. Jadi macam-macam la dalam kepala.. Sampai saja dalam dorm kawan aku yang tolong proses kancil tu bawa satu bekas plastik dan letak kat penjuru bilik.. Kami mulakan la seisi memakan.. Cuma aku je tak makan kancil tu.. (memang tak makan pun, kancil, sotong, ketam, dll).

Selesai makan kami mengemas bilik tu.. Aku Tanya kawan aku sorang tu.. “Ko letak apa kat hujung bilik tu?”.. Nak tau apa dia bagi tau.. Tu kepala kancil ngan semangkuk darah dia.. Terkejut aku.. ko nak buat apa dengan menda tu.. Tau apa dia jawab?.. Ko nak tau tengok la malam karang.. Siot betol.. Aku dah cuak.. Yele.. Dah la ada darah.. Siap kepala lak tu.. Aku tak bagi tau memember yang lain.. Kami pergi mandi.. Lepas mandi lebih kurang pukul 9 malam.. Kami mula la berborak sambil hisap rokok.. Masa ni cikgu ke warden ke dah tak leh nak kata apa dah.. Topic memula.. Biasa la pasal nak kerja mana lepas ni.. pasal aweks.. Pasal motor(masa tu rxz memang popular la).. Sampai la cerita pasal hantu.. Cerita hantu pochong yang lompat dari tanah ke tingkat satu tu kami cerita balik.

Suasana seram dah menyelubungi kami.. Sedar tak sedar jam pun dah tungjuk pukul 1 lebih.. Sedang laka kami berborak terdengar satu suara aneh dalam dorm tu.. Memula sayup.. Macam jauh je.. Kendian semain jelas suara tu.. Kami berpandangan .. Ekk,ekk,ekk.. Suara macam binatang kancil yang kami tangkap petang tadi.. Bau hanyir macam bau darah mula bermain dihidung.. Hamisss.. Sudah kami semua lari ke katil masing-masing.. Mujurla katil aku memang kat tengah-tengah.. Tak la cuak.. kendian kami rapatkan katil.. Jadi la katil double dacker yang panjang.. Aku memang cop yang tengah dah la.. sebab memang katil aku.. Kami tidur rapat-rapat.

Suasana masih lagi dengan bunyi dan bau yang aneh tu.. Kami diam tak berkata.. Dengan selimut yang menutupi kami semua seperti pocong dah.. Tetiba… Katil yang diatas seperti ada sesuatu yang melompat.. Dari satu katil ke satu katil.. Dekat 10 minit gak la menda tu duduk diatas tu baru la dia berhenti.. Kami tak pasti apa benda tu.. Bila dah rasa selamat sikit kami beranikan diri untuk mengintai.. memang dah tade dah menda tu.. Kami rasa lega.. Kami on semua lampu bilik.. Terang benderang bilik tu.. Yang pasti aku lihat mangkuk yang ada darah kancil tu dah terbalik.. Separuh darah tu tumpah atas lantai.. Kengkawan yang lain memang tak tahu lagi.. Mungkin dorang tak perasan..

Tiba-tiba, ntah dari mana muncul sekor kucing hitam berlari dengan pantas kearah pintu keluar dan terus keluar.. Sebab kami dengar bunyi kucing tu kat luar..Yang pelik nya macam mana dia keluar sedangkan pintu tu tertutup dan berkunci.. Kami cuba tidur.. Tetapi sorang pon tak leh tidur.. Bila pejam je mata rasa macam ada macam-macam benda dalam bilik tu.. So kami terus la borak badan memasing dah berselimut tutup semua.. Sampai la azan subuh baru dapat tidur..

Jam 10 pagi baru bangun.. Baru la aku ngan sorang kawan tu bg tu yang dia bawak balik darah ngan kepala kancil tu dalam bilik.. Mungkin menda tu nak balik atau nak soh tanam elok-elok.. Kami tanam kepala ngan darah kancil tu kat belakang asrama.. Cuci balik lantai yang kotor kena darah tu.. Lebih kurang pukul 12 tengah hari kami check out dari asrama tu.. membawa haluan masing-masing.

Credit : Sumber

Hantu Jepun Penunggu Tandas Sekolah

Hanako-san cerpen.info (1)

Hantu Jepun Hanako membuktikan bahawa kewujudan makhluk ghaib dikenali dalam berbagai-bagai negara. kisah benar kemunculan hantu kanak-kanak kecil yang menjadi penghuni tandas sekolah adalah memang sangat lagenda di negara Jepun. Tentang apakah bentuk hantu Hanako dan kisah-kisah bagaimana sebenar berkaitan dengan lagenda? Ketahui lebih lanjut tentang huraian ringkas di bawah.

Asal-usul Hantu Hanako

Kisah tentang hantu kanak-kanak kecil tidak ketara umur sekolah rendah telah menjadi legenda bandar di Jepun. Asal usul hantu Jepun Hanako pula tidak secara muktamad akan terbukti benar, tetapi ada versi yang agak munasabah berkaitan dengan cerita ini.

Nagasaki selepas bom Berikat terdedah

Semasa Perang Dunia II, Jepun menjadi salah satu kuasa besar yang cukup memainkan peranan penting di medan pertempuran. Ini dapat dibuktikan oleh sumber-sumber sejarah yang menyatakan bahawa Jepun hendak memerintah dunia dengan rancangan untuk membuat Komanwel kononnya “Greater East Asia”. Cita-cita yang penuh dengan cita-cita yang pasti mengusahakan banyak kontra antara negara-negara jiran. Usaha Jepun untuk menjadi peneraju dunia juga kita boleh lihat dari negara-negara yang dihuni.

Pada tahun 1945, tepat 6 Ogos, bersekutu tentera yang menjadi salah seorang penentang tentera Imperial Jepun yang menjatuhkan bom di bandar Hirosima. Keseluruhan bangunan di bandar adalah semua bangunan kerajaan mencairkan lantah baik bangunan-bangunan seperti sekolah, hospital dan sebagainya. Mencatatkan lebih daripada 100,000 kehidupan manusia hilang akibat serangan bom.

Di sisi lain terdapat bandar besar lain di Jepun seperti Nagasaki. Di bandar inilah Hanako-san hidup seperti kanak-kanak sebayanya. Hanako-san mengikuti pendidikan di sekolah rendah di kawasan bandar. Selepas 2 hari kebinasaan Hirosima bandar Nagasaki lenyap keadaan mula untuk memperbaiki, murid-murid sekolah pergi kembali ke masuk sebagai biasanyadan termasuk Hanako-san.

Yang akan berfikir apabila aktiviti penduduk bandar Nagasaki berjalan kembali, ternyata Pasukuan bersekutu yang mempunyai rancangan yang besar untuk memusnahkan bandar seperti yang mereka lakukan dengan Hirosima 2 hari lebih awal.

Hanako-san termasuk kanak-kanak yang ceria dan mesra, Hanako-san sentiasa bergurau dan bermain-main dengan rakannya apabila tiba masa rehat jam. Hari itu serentak dengan hari Khamis yang biasa, anak-anak sekolah yang memakai seragam rendah yang merah. Hanako-san bersama-sama dengan rakannya yang seronok untuk bermain sorok di dalam bangunan sekolah ini.

Bilakah Hanako-san sedang bersembunyai dalam tandas sekolah supaya tidak mencari kawan-kawan dengan berbuat demikian. Tiba-tiba serangan bom tentera Berikat jatuh betul-betul di bandar Nagasaki. Bunyi yang besar diikuti dengan melambung asap tebal, dan bandar Nagasaki musnah tanpa hitungan minit.

Hanako tengah bersembunyai di tandas sekolah telah mengambil bahagian dan dibunuh di bawah runtuhan bangunan akibat serangan pengeboman bersekutu. Itulah sejarah Hantu Jepun Hanako membuat yang paling masuk akal.

Penghuni dalam tandas sekolah

Hanako-san cerpen.info (2)

Lima tahun serangan bom yang membunuh 80,000 pekerjaan Nagasaki yang telah lalu, bangunan sekolah dan kerajaan mula kembali. Pada tahun 1950 aktiviti-aktiviti kanak-kanak usia sekolah mula kembali.

Tetapi kejutan apabila mereka mengetahui kisah hantu Hanako-san yang sering bermuncul dalam tandas sekolah. Masih menggunakan seragam sekolah yang lengkap dengan kakitangan bawahan merah, hantu Hanako-san biasanya kelihatan di bilik mandi wanita. Oleh itu juga hantu Hanako-san juga dikenali oleh kanak-kanak sekolah sebagai hantu penghuni tandas sekolah.

Tidak cukup up di sana, kisah misteri hantu Hanako, masih terdapat banyak versi yang lain. Salah seorang daripada mereka ialah Nampak satu makhluk ghaib hantu Hanako-san kerana diminta oleh seseorang dengan cara yang memanggil.

Cerita sebenar tentang hantu Jepun yang sangat terkenal itu nampaknya bukan sahaja berlaku dalam persekitaran sekolah rendah, tetapi juga menjadi perbincangan antara sekolah setaraf sekolah pendidikan menengah. pelajar-pelajar di Jepun juga sering melakukan panggilan terhadap sosok hantu Hanako-san.

Hantu Hanako-san di sekolah menjadi salah satu acara untuk membuktikan keberanian seseorang. Walaupun banyak cerita mengatakan bahawa hantu Hanako-San bukan sahaja hadir pada waktu malam, jika dia dipanggil, maka pada waktu siang juga akan datang dan melihat di dalam tandas sekolah.

Entah bagaimana kebenaran cerita hantu Jepun di atas, yang dengan jelas kisah hantu Jepun Hanako menjadi legenda bandar di negara Jepun.

Misteri Kanak-kanak di Sekolah Rendah

Misteri Kanak-kanak - cerpen.info

Saya adalah seorang suri rumah yang bekerja sebagai guru sekolah rendah.

Kejadian ini saya alami apabila saya mendapat panggilan daripada Ketua sekolah rendah di mana saya pernah mengajar, saya diberitahu untuk menggantikan guru-guru yang memberi pelajaran pada pelajar gred enam pada hari itu. Secara kebetulan saya mempunyai tiada aktiviti lain pada masa itu, saya menerima arahan dari Ketua sekolah dengan keseronokan.

5 pm aku baru sahaja selesai memberikan kelas-kelas tambahan. Dari situ saya mendapati jika ianya pada sebelah petang, kejiranan di mana saya mengajar dalam suasana yang tenang dan jarang ada orang yang melalui di hadapan sekolah.

Apabila memberi kelas tambahan, maka saya teringat Jadilah tugasan murid-murid saya yang pembetulan saya dan lagi saya akan berkongsi esok pagi.

Selesai memberikan pengajaran yang tambahan bagi gred enam, saya tidak segera pulang ke rumah dan saya akan meneruskan tugas betul murid-murid saya di sekolah sehingga 7 petang. Buat masa ini saya asiknya membetulkan tugasan pelajar-pelajar saya, hampir tdk dari luar ia kedengaran seperti ada seorang kanak-kanak yang sedang bermain di Taman sekolah.

Pada mulanya aku merasa tidak acuh tak acuh, kerana saya fikir mungkin itu penduduk sekitar sekolah yang mahu bermain buaian, prosotan dan sebagainya. Kemudian suara itu semakin jelas dan saya tertanya-tanya untuk melihatnya. Apabila saya keluar, dan ia ternyata di luar tidak nampak kanak-kanak bermain di Taman. Tapi swing di Sekolah Taman menggegarkan kerana ada yang bermain, dan bulu occipital saya mula berdiri, saya mula rasa seksa yang amat besar, dan kaki saya mula suara kerana takut.

Saya memutuskan untuk pulang ke rumah dan menguruskan kertas-kertas tugasan pelajar-pelajar saya. Apabila saya mengurus kerja-kerja saya, suara anak itu terdengar lagi dan saya berlari secepat mungkin keluar untuk mengambil motosikal saya dan pergi.

Manakala di tempat letak dan mula motosikal saya untuk pulang ke rumah, ia akan menjadi kagetnya yang saya nampak cantik muda kanak-kanak dari cermin spion yang berdiri dalam jarak yang jauh, merenung saya. Saya terus tancap gas dan berdoa untuk dalam perjalanan rumah harapan saya melihat kanak-kanak di sekolah itu tidak mengikut saya ke rumah.

Kisah Misteri – Seram Di Phuket

Seram di Phuket

Trip to Phuket akhirnya menjadi walaupun banyak halangan semasa perancangan kami. Aku dan 7orang sahabat-sahabat aku berangkat dari Penang ke Phuket dengan menaiki van, kami rancang percutian budjet so kami tidak ambik flight la nak pergi Phuket. Tapi tu semua tak menjadi masalah buat kami bila dah ramai-ramai kan, perjalanan yang memakan masa berbelas-belas jam pun terasa singkat.

Alhamdullilah, 12jam perjalanan akhirnya kami tiba dibandar Patong Phuket.. Seriously im very excited, tak sabar rasanya nak meneroka bandar Phuket, 5 hari 4 malam kat sini akan kami gunakan dengan sebaik mungkin. Masing-masing dah ambik kunci bilik lalu bergegas naik ke bilik, sebab dalam masa 2 jam lagi kami semua kena berkumpul kat lobby nak pergi makan malam dan jalan-jalan sekitar bandar Patong dulu.

Aku, Diana, Asmeer dan Is dapat bilik bersebelahan di level  4.. Manakala yang lain berpecah di level 7 dan level 9. Lepas punggah segala baju-baju, Diana beralih ke toilet untuk letak toiletries..

“Da… Wei mai sat!”

“Ha… Pasai pa hang?”

“@#$%^&*!!!! betoi, depa tidacuci toilet hang tengok…!! Dengan taik kaler hijau ni apa ni!!!!!????”

Like seriously Diana betoi-betoi hangin satu badan masa tu, aku tak pernah tengok Diana marah sampai macam ni sekali.. Sebab dia memang sangat-sangat particular soal kebersihan. Bilik ayaq tu memang berdaki, seolah-olah macam baru ja digunakan. Aku tak mau la spoilkan mood holiday kami sebab aku tengok Diana dah macam tak happy ja.. So aku ambik keputusan nak turun bawah dan bincang dengan pengurus hotel ni, tapi sebelum tu aku singgah bilik Is dan Asmeer dulu.

“Weii.. Bilik hampa ok dak??? Toilet bilik kami depa tidacuci kott.. Tu Diana hangin, mengcarot dia mau tidak mau tadi, hampa tak dengaq ka???”

Pelik, Is ngan Asmeer diam ja tak menyahut apa??

“Weii!!! Aku tanya ni!!?? Hampa buleh buat dono ja nohh” Aku pulak tiba-tiba hangin.. Kita kat sini dok sembang dengan jayanya depa buleh buat tak reti kat aku perasan.. Is tengok Asmeer, Asmeer tengok Is seolah-olah depa ada sumthing nak bagi tau aku tapi tidak terungkap.. Ermmmmmm

“Dah.. Dahh, turun dulu kita sembang kat bawah satgi.. Dah lambat dah ni” Is finally bersuara.. Tapi aku masih lagi tak puas hati dengan depa sebab depa buat tidak tau ja kat aku tadi.. Kecik hati aku tautapi sebelum tu aku sempat bukak pintu toilet depa nak cheak la tengok berdaki tidak macam toilet kami!!!?? Aku bukak ja pintu tu tiba-tiba deria bau yang amat dahsyat busuk nya meluru masuk ke dalam hidung aku!! Aku tengok toilet depa lagi dahsyat taik hijau tu bersepah kat dinding??!!! What the fishhh man???? Kecelakaan apakah ini haa???!! Asmeer cepat2-cepat tarik pintu toilet tu dan ajak aku turun.

Bila semua dah berkumpul, baru Is dan Asmeer cerita apa yang depa nampak dalam toilet tadi..

“Masa kami bukak ja pintu bilik tu memang bau busuk tu dok mai dah, Aku memang confirm-confirm la kalau bau busuk ni mesti mai dari toilet punya.. Aku pun bukak pintu toilet tu, hampa tau apa yang aku nampak???? Aku nampak mahkluk buruk ciptaan tuhan yang dok melekat kat dinding sambil dok uk..uk..(buang ayaq besaq)!!! Aku tutup ar cepat-cepat pintu”, pastu aku belasah ar baca apa yang patot… “Seram weiii!! Seram gila”

“Aku dok kat penang tidak nampak, mai kat sini plak dapat nak tengok.. Haishhhh!!!  Dah ar to educated punya setan bantai memerot dalam bilik ayaq aku!!!  Sepoii mood holiday aku jaa Arrrgghhhhhh!!!!” agak beremosi Asmeer malam tu.

Kami gergurl menyarankan supaya berpindah hotel, tapi Is membantah.. katanya dengan musim-musim cuti ni memang payah untuk kita dapat bilik hotel lain. So Is cadang kami tukaq bilik kat level yang lain. Bincang punya bincang ngan pengurus hotel tu, at last kata putusnya malam ni memang tidak dak bilik kosong, besok tengahari ada guest check out only then kami buleh masuk.. And one more thing kami cerita dekat pengurus hotel tu pasai apa yang jadi kat kami,tau dia buat apa??? Dia buleh senyum sinis kat kami, katanya ‘benda’ tu tidak ganggu orang!!! what the….????? So which mean depa tau ada setan dalam bilik tu tapi still nak sewakan dekat orang??? Ohhh god.. Not good people are they.

Ok fine, tidapala nak buat macam mana.. Malam ni kami tumpang bilik kawan-kawan yang lain sementara menunggu hari esok. Aku dan Diana satu reja plak lagi kemas balik baju-baju semua dan berangkut letak dalam bilik yang lain begitu jugak dengan Is dan Asmeer.

Agak lewat jugak la kami turun untuk makan malam hari tu, and also we very disppointed dengan pihak pengurusan. Sorry to say la, sini specialist depa bukan lah makanan, harga yang agak keterlaluan dan taste so.. so.. ja bukan sedap sangat pown.

Dah la tu bayangkan dari hotel tu kami nak cari kedai makan yang halai kami kena ambik tuk-tuk (lebih kurang macam teksi la) dan perjalanan tu makan masa hampir 20 minit beb… Owhhh poor.. Tapi tidakpa la jauh perjalanan luas permandangan kan.. Sambil tuk-tuk menyusuri jalan kami buleh la jugak cuci mata melihat sekitar bandar Patong Phuket. Hilang terus amarah kami tadi..!!!

Disebabkan dah lewat so kami decide nak balik ja hotel terus, sebab besok pukoi 8 kami akan mulakan aktiviti percutian kami dengan island tour.. Kami guna khidmat travel agency memandangkan kami kurang arif dengan selok belok jalan Phuket ni, abang Nipa(travel agency)dah set time dengan Is pukoi 8 pagi kami nak gerak keluaq.

Malam tu kami tidoq tanpa gangguan dari ‘sapa-sapa’.

Dah elok-elok abang Nipa bawak kami round Phuket so kami decide nak shoping apa yang patot sebab after today kami akan habiskan banyak masa kat pantai. Syukur lah, aku tak rambang matamasih under budget n still under control.. Kawan-kawan aku yang lain tu, jahanam!! hahahahah.. Dalam dok seronok-seronok fikiran aku mengimbas balik kejadian semalam, rasa macam tak percaya.. Tapi tak kan Asmeer nak tipu kami, dan aku pown ada terasa seram sejuk ja masa dalam bilik tu tempoh hari.

Oleh sebab kami keluaq terlalu awal tadi so kami still tidak boleh masuk bilik baru tu, tapi kami dah mintak jasa baik abang Nipa.. lepas ja lunch mintak abang Nipa bawak kami balik hotel untuk kami confirm bilik tu, bukan apa takot depa dok wat terkejut tergempak bagi bilik tu kat orang lain tidak naya ka kami.

Dalam pukul 1 kami makan lunch terus abang Nipa menyusur ke hotel sepertimana yang di rancang, syukur bilik sudah siap sedia untuk kami kami berempat ditempatkan di level 8.. Bagi mengelak kejadian hari tu berulang, sebelom masuk kami ramai-ramai baca doa semoga di lindungi dari perkara yang buruk.. “Amin”.. melangkah masuk paling first aku nak check sudah semestinya toilet!!

Terasa juga getarnya takala memulas tombol pintu bilik ayaq, tapi alhamdullilah tida dak apa-apa.. Semua dalam keadaan yang normal dan masuk akal.. Ok cun.. Mood holiday kami kembali turn on.. Lepas letak beg dalam bilik kami semua turun dan teruskan agenda seterusnya.. Lewat petang tu abang Nipa katanya nak bawak kami tengok matahari terbenam di Laem Promthep.. 5:30 tu kami dah mula gerak naik atas.

15minit jugak nak sampai atas.. Berangin sejuk ja.. Walaupun matahari masih membebaskan cahaya dia, menarik jugak.. Macam-macam ada juai kat situ, yang paling menarik perhatian kami, ayam bako dan ais krim kelapa.. Owhhh nyum-senyum.. Kami makan-makan kat situ ramai-ramai sambil menikmati permandangan matahari terbenam, rasa bahagia pulak.. Elok ja matahari terbenam abang Nipa terus ajak kami turun, katanya tak elok-elok duduk sini gelap-gelap.. Kami tengok ramai yang bergegas turun.. Ok.. So sumthing, tapi kami ikotkan ja.

Sampai kat van, ya ALLAH kami baru perasan yang Shuk dan Fiza tak sertai kami, mana lah pergi pulak pasangan pengantin baru nikah ni??.. 15minit kami tunggu kat van.. Kami nampak depa turun tangga sambil ketawa riang.. hamboihh-hamboih kita kat sini punya risau depa buleh bergelak ketawa pulak…?? Nak kena tau depa ni…!

Tapi saat terpandang kami wajah depa berubah?? Cepat-cepat Shuk tarik tangan Fiza dan meluru ke van.. Shuk kelihatan cemas.

“Cepat abang Nipa, cepat turun….!!”

“Tu lah.. Saya dah kecek belako, tempat ni tak elok malam-malam”

Aku nampak Shuk dan Fiza pucat lesu ja, sepanjang perjalanan tu kami semua terdiam.. Sampai ja kat hotel abang Nipa dengan baik hatinya mintak segelas ayaq kat pihak hotel lepas tu dia baca sikit and then bagi Shuk dan Fiza minum, lepas tu abang Nipa mintak diri untuk pulang.

Kami lepak dulu kat lobby, sebab kami nak tau cerita, dalam 20minit macam tu semua pakat membisu.. Tiba-tiba Shuk bersora.

“Dan lama ka hampa tunggu kami kat bawah tadi…??”

“Dekat 15minit jugak laa.. Hampa pergi mana sebenaqnya??”

“Aku tak salah tengok weii.. Kita turun sekali, hampa ikot aku ngn Fiza dari belakang.. Tu yang aku terkejut bila nampak hampa kat bawah padahai aku confirm-confirm aku turun dulu tadi…!!”

“Dah la.. Dah la.. tidakpayah ingat, jom kita naik atas semua dah penat kan”

‘Wei.. Aku rasa malam ni kita tidoq ramai-ramai, aku tidak sedap hati lagi ni”

Sekali lagi malam tu kami tidoq ramai-ramai.

Credit : Sumber