Cerita Hantu – Maut Dalam Locker

Langsuir

Err nie aku nak citer apa yang dah senior aku citer mase aku junior dulu.. Citer turun temurun ler nie.. Citer nie dalam era zaman 80an.. Citernya camni.. Akak K nie ade pakwe. pakwe dia tinggal kat umah sewa, tapi kak K nie tinggal kat hostel.. Jadi ujung minggu, dia selalu lerr melepak umah pak we dia tue.. Yer la.. Kalu dah berdua-duaan, mesti ade orang ketige.. So entah camne.. dok menurut sangat nafsu.. dia ngan pakwe dia dah terlanjur.. Errr tapi.. Bukan terlanjur.. Err bersekedudukan.. Lebih kurang cam tue la.. Sebab, kalu terlanjur, just sekali ajer kan??.. Ini tak.. Jadi macam suami isteri lak.

Jadi, satu hari tue.. Dah nak cuti panjang.. Last semester.. Jadi seme nak balik kg.. Jadi, bile balik ajer dari sekolah.. Senior yang lain seme dok berkemas nak balik kg.. Tapi kak K nie tak.. Dah seminggu owang nengok dia diam.. Tak nak cakap.. Murung ajer.. Ade prob, orang mengandaikan yang dia gaduh ngan balak dia.. Lantaklerrrr

Tengahari tue.. Tetibe dia cakap ngan kawan dia, Kak S, dia kate “S, bole tak ko kunci aku dalam locker aku nie??” Erk!! terkezut la pulak si kak S tue.. Ape kejadah lak dia suruh kunci nie kate dalam ati kak S “Err ko nak buat aper?? Ko dah kemas lum?? Err ko tak balik kg lagi ker? lagipun aku nak turun gie makan nie.. Pastu aku terus nak blah” Kate kak S pada kak K..”S, Aku balik esok.. Balak aku amik esok.. Aku skang nie tengah tension. That’s why nak release tension nie.. Errr tolon lerr aku.. Errr naik dari makan nanti.. Ko bukak lerrr” kata kak S.. “Oo.. Klerr ade nak release cam tue.. Cepatlerrr” So, kak S pun kunci lerr kak K nie dalam locker.. Nak dijadikan citer.. Lepas makan, kak S naik dorm amik beg terus blah.. Alamak!! kak S dah lupe kak K dalam locker.. Bayangkan!! sebulan lebih kak K dok menginap dalam locker tue.. Mau tak lemas.. Tak makan.. Tak minum.. Eeee tak kuase lerr aku nak buat camtu.. Cari nahas..!!!

So, sekolah dah mule.. Jadi.. Mana yang junior dulu dah jadi senior.. Jadi.. Mase datang kat hostel tue.. Ade ler bau yang amat kureng menyenangkan yang menusuk-nusuk lubang idung seme owang.. Jadi masing-masing dah masuk dorm.. Dalam dorm yang senior nie masuk.. Bau dia amat kuat.. Diorang pun rase tak sedap ati.. Diorangpun panggil le warden.

Warden datang dan nak bukak locker yang berkunci tue.. Sebab locker yang lain tue tak berkunci.. Warden tue kate.. May be ade binatang yang mati kot!! Warden tue pun kopak kan mangga locker tue.. Ha?? Masing-masing terkezut make terjeri-jerit lerr bebudak yang baru nak jadik senior tue.. Warden sendiri terkezut.. Yer laa dia kenal ngan kak K nie.. Warden nie terus call police dan panggil seme guru kat hostel tue.. Police datang same ngan ambulance.. So.. Bile dah dibedah siasat.. Hasilnye.. Didapati kak K sengaja masuk dalam locker tue untuk bunuh diri.. Sebabnye?? Dia dah termengandung.. Rupe-rupenye pakwe dia dah tinggalkan dia.. Jadi dia tak tau nak buat aper.. Dia buat care cam tue.

Locker tue, cikgu dah buang kat padang.. Tapi ternyata.. Kalu dah bunuh diri, memang bumi tak kan terime.. Mungkin itu yang terjadik pade kak K.. Tiap-tiap malam, orang akan nampak dia terbang masuk dalam locker dan mengaco seme student-student kat situ.. Setelah bende tue tak boleh nak dibendung lagi.. Cikgu amik keputusan nak bakar locker tue.. Mase cikgu bakar locker tue.. Mase tue terdengar suara orang merintih mintak tolong dan juga suara orang menangis.. isk! isk!! Aku plak yang sedih.. Cam biase.. Lepas tue, cikgu tue mintak parents kak K nie buat tahlil untuk ringankan sikit beban dia dalam kubur.. Al-fatihah.. Amin.. So.. Citer tue memang jadi turun temurun.. Senior akan citer pada junior, dan cam tuela hingga sekarang.

Credit : Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *