Cerita Hantu – Maut Dalam Locker

Err nie aku nak citer apa yang dah senior aku citer mase aku junior dulu.. Citer turun temurun ler nie.. Citer nie dalam era zaman 80an.. Citernya camni.. Akak K nie ade pakwe. pakwe dia tinggal kat umah sewa,...

Kisah Hantu – Tiga Kisah Misteri

Ada 3 kisah yang ingin aku kongsikan bersama korang di blog seram ni. KISAH 1# Kawan adik aku yang cite ni, aku gelar kan die Maya k. Maya ni dah berumahtangga dan warak orangnya. Satu hari tu masa bulan...

Kisah Seram – Di Semunyikan oleh Hantu

Petir berdentum, kilat menyabung. Tiba-tiba emak bersuara, “kau ingat tak dulu aku bantai kau pasal bawak adik-adik kau duduk atas pokok?” Hish dia bukak citer pulak. Teringat masa zaman kanak-kanak. Saya suka tido kat tree house saya membina kat...

Hantu Gergasi suku Daya Mualang

Cerita Rakyat Kalimantan: Hantu Gergasi Di suatu kampung yang terletak di dekat bibir Rimba belantara yang amat lebat serta tanahnya yang subur makmur dan tidak akan kekurangan segala sumber makan serta dikelilingi oleh banyak aliran sungai, hiduplah sebuah keluarga...

Kisah Misteri – RnR Lebuhraya Utara-Selatan

Ape yang aku taipkan kat sini untuk kali ni adalah sumber yang aku dapat dari member aku sendiri. Kejadian ni berlaku kepada arwah pakciknye sendiri dan diceritakan semula oleh isteri si arwah. Member aku ni asal dari Penang (seberang...

Kisah Seram – Di Follow Hantu

Sebagai seorang mahasiswi tahun pertama ini tidak mudah. Banyak kali terpaksa pergi rumah dan tempat kerja tugasan yang diberi oleh bahagian kanan junior. Aku tahu bahawa tugas itu berguna juga ke Kolej saya di masa hadapan. Ia adalah hanya...

Kisah Seram – Jelmaan bigfoot, pontianak usik pendaki

SELAIN cabaran bentuk muka bumi yang mencabar, golongan pendaki juga berdepan dengan pelbagai kejadian aneh dan misteri. TERSEREMPAK bigfoot, pontianak bertenggek di atas batu, mendaki bertemankan ‘pelanduk dua serupa’, laluan mendaki dihalang tembok dan suara perempuan mengilai pada tengah malam. Itu...

Kisah Seram – Hotel

Cite ni kene mase bulan lepas.. “kire-kire baru gak la” agak menakutkan gak la sebab citer betul, kitorang sampai takut mase pergi bercuti tuh.. Cerite panjang sikit ye.. Ajad ngan family ajad pergi bercuti kat Peneng alang-alang nak pergi...

Kisah Seram – Terjumpa Cik Langsuir Di Masjid Ubudiah

Kisah di berlaku di sekitar tahun 1996-97. Lama dah, tapi masih segar di ingatan, aku bersama rerakan bercadang nak memancing lampam di Sungai Perak. Sebenarnya sangat banyak port untuk memancing lampam di sekitar bukit chandan, tapi kami semua bersetuju...

Kisah Seram – Seorang Ibu Mencari Bayi nya

Setiap hari tanpa jemu Saripah akan melakukan kerja menjaga bayi di wad penjagaan bayi yang baru dilahirkan. Apa yang membuatkan Saripah seronok dengan tugas tersebut kerana sikap yang menyukai kanak-kanak yang memang tersemat di dalam dirinya. Tambahan pula Saripah...