Di Jemput oleh Pontianak

Di Jemput oleh Pontianak

Asli ini saya serem cerita dalam mimpi.. 1 tahun yang lalu, sepupu perempuan saya Mirna meninggal dunia kerana kemalangan. Sepupu saya dan saya adalah sangat rapat. Sepupu saya meninggal dunia mengerikan (terkena tayar lori terlindas sebuah trak dikepala).

Beberapa hari selepas sepupu saya meninggal, saya bermimpi pelik tentang dia.. Dalam mimpi yang saya sedang ditarik oleh sepupu saya menuju ke dalam bangunan-bangunan yang pelbagai peringkat.. Peperiksaan masih belum sebagai sepupu saya tetapi seperti syaitan pontianak. Memakai pakaian panjang putih yang dipakai. Dia punya bau busuk, dan panjang rambutnya meliputi mukanya. Dia membawa saya ke puncak sebuah bangunan bertingkat, setelah berada di atas bangunan dia memaksa saya dengan mendorong dorong supaya saya jatuh ke bawah. Saya menolak dan cuba untuk mengelakkan beliau.

Saya bertanya kepadanya “Mengapa tidak anda mahu pushed saya turun? Apakah salah saya? “. Tiba-tiba mukanya mengimbas kembali pada saya. Muka putih pucat Mirna bener-bener seperti mayat.

Mirna berkata “Saya kesepian, Jadilah saya semata-mata. Jika anda sama saya sayang? Marilah bersama-sama untuk menemani saya “. Siap katanya, sekali lagi dia cuba untuk menolak saya untuk jatuh ke bawah bangunan. Aku memintanya untuk berhenti menjerit saya ditolak. Aku menangis dengan kuat. Apabila dia menjumpai keluar saya menangis, dia berhenti menolak saya.

Saya bercakap dengan dia lagi, “Mirna, telah saya lakukan di dunia tidak lebih lagi, sila jangan mengundang saya untuk menyertai anda hari ini, saya masih belum membuat ibu bapa saya gembira, saya sweetheart sama anda mirna, kemudian jika tiba masanya Allah memanggil saya, saya pasti mengikuti anda.. Sekarang biarlah saya hidup di dunia, saya akan sering berdoa untuk anda jadi tidak untuk kesepian di luar sana “. selesai saya bercakap, tangan yang lemah keluaran Mirna, Mirna tersenyum dalam saya. Mirna, tersenyum dan hilang seperti senyuman beliau sepanjang tempoh dia hidup di dunia.

Saya terjaga dari tidur saya, memerlukan masa berjam-jam sehingga saya boleh menghapuskan kesan ketakutan dari mimpi ngeri. Siangnya saya memberitahu mimipi buruk saya pada ibu.. Ibu berkata yang tampak dalam mimpi saya bukanlah seorang Mirna (sepupu saya yang meninggal dunia) tetapi Jin yang kepunyaan impian saya. Ibu saya berterima kasih kerana saya boleh menolak jemputan, ibu saya amat takut jika saya ingin mengikuti jin, kemudian roh dibawa pergi untuk alam jin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *