Hantu Raya Diikuti Saya Sehingga Dewan

Hantu Raya

Ini adalah cerita hantu yang menyeramkan yang pernah dialami oleh seorang gadis, sebuah syarikat berpangkalan di kalimantan Timur. Cerita ini asalnya dialami oleh Erlin kerana dia telah mengembara ke Malaysia di kawasan Penang yang merupakan salah satu Negeri dalam Malaysia. Apakah jenis penghujahan bertulis daripada Erlin yang boleh kita rujuk di bawah.

Nama saya ialah sekolah menengah kelas 2 Erlin di salah satu daripada sekolah menengah Balikpapan. Pada awal tahun 2013 yang lalu saya dan rakan-rakan saya untuk mengikuti salah satu daripada golongan bersiar-siar di menempah bercuti tahun baru ke Malaysia di Pulau Pinang. Pada masa kejadian untuk mengikuti saya dan rakan-rakan saya merasakan ada suatu perkara yang menghairankan terutamanya apabila di hotel berdekatan National Park Pulau Pinang.

Kerajaan mimpi hantu

Pelik dan menyeramkan kejadian berlaku sejak saya tinggal di hotel. Kejadian itu bermula apabila saya rasa di bilik mandi cahaya kedap-kedip kepada bunyi air paip mengalir dengan sendirinya apabila kita telah dikejutkan tidur slumbering, jadi saya dan rakan-rakan saya.

Jam masih menunjukkan 2 pagi, kami pergi kembali ke katil. Kira-kira 3 pagi kembali saya dikejutkan oleh salah seorang rakan saya kerana impian menangis menjerit-menjerit.

Dalam hanya beberapa jam tidur saya bermimpi untuk bertemu hantu raya seorang tokoh menyeramkan berkata bahawa dia ingin menyertai saya. Nasib baik kawan saya Rini bangun saya, jika tidak dibangunkan lah sama ada apa yang akan berlaku.

Pada keesokan harinya, ia adalah masa yang kita jaunt ke National park Pulau Pinang. Air Main fun-a menangis di hutan dan bergembira bersama-sama. Tetapi di tengah-tengah keghairahan saya masih rasa kebimbangan dan mengingatkan mimpi saya malam tadi. Wajah hantu raya sangat menyeramkan dan badannya datang berhampiran saya, ketinggian yang besar seolah-olah menghulur tangannya.

Tiada siapa yang berasa bila-bila masa sehingga saya beralalu dan kawan-kawan perlu bertolak dari tempat-tempat perlancongan dan bergegas rumah ke Indonesia. Aku pulang keesokan harinya iaitu hari Ahad pada jam kira-kira 6 pagi. Kerana ianya begitu penat saya pergi untuk tidur di bilik saya dalam keadaan masih memakai jaket tersebut.

Dalam tidur saya lagi ini menyeramkan hantu raya datang dalam mimpi saya, saya ketakutan dan menjerit sehingga ibu saya terkejut bahawa membuat adalah memasak di dapur, ibu saya kemudian saya bangun. Sebaik sahaja mengetahui tentang impian saya hanya diingati jika tokoh mendatangiku hantu dalam impian adalah hantu sama bila saya tidur di Hotel.

Memenuhi kerajaan hantu

Nampaknya impian menyeramkan saya sudah mengalami benar-benar berlaku pada waktu malam. Apabila saya pulang ke keluar dari bilik ke arah tandas seolah-olah ada seorang tokoh memperhatikanku tersebut dari jarak yang sangat dekat. Rasa ia menakutkan saya dan saya memutuskan untuk mengejutkan ibu saya di bilik sebelah untuk menganterku ke dalam tandas.

Kerana ia tidak berlaku apa-apa dalam tandas, ibu pergi semula ke bilik dan saya juga pergi semula ke bilik saya. Apabila membuka pintu bilik saya, berapa banyak kagetnya apabila saya membuka pintu, Jadilah bunyi besar di belakang saya dan menyeramkan menjadikan seluruh badan saya tempang, seolah-olah saya mahu pengsan. Perasaan terkejut, malahan dan saya merasakan angsa lebam apabila menoleh ke arah katil saya.

Seorang tokoh yang kelihatan menyeramkan dan asing berdiri betul-betul di bahagian atas ranjangku, rupa-rupanya ia mempunyai seorang tokoh yang ghostly muka dan badan yang tinggi menyeramkan besar.

Jadi takut saya pergi balik bilik dan mengetuk pintu bilik ibu bapak saya sehingga mereka bangun naik dan keluar dari bilik bertanya tentang peristiwa yang melanda saya.

Peliknya cukup Bilakah bapa melihat bilik haiwan tidak lebih daripada seorang tokoh ghostly. Tidak lama lagi, bapa membawa saya untuk tidur dengan mereka sehingga datang waktu pagi.

Semasa tidur di dalam bilik dengan ibu bapa saya, saya tidak lagi mimpi hantu yang menyeramkan akan saya telah dialami sebelum. Tapi besar tinggi memahami dengan mata yang tajam yang saya lihat di dalam Bilik yang di atas membuat saya tidur, lampu tidak menyala. sedikit-saya bangun dan menangis seperti kanak-kanak sehingga pagi hari.

Keesokan harinya bapa saya meminta bantuan pada salah seorang ulama besar yang berada di kawasan Balikpapan. Selepas beliau datang ke rumah dan melihat sekeliling bilik tidur saya, beliau berkata bahawa terdapat seorang tokoh hantu raya berikutan Dewan yang menyeramkan. Ulama itu adalah bercakap dengan hantu raya untuk kembali ke tempat, dan sejak itu hantu raya sudah tiada lagi dalam hidup saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *