Kisah Misteri – Buang Makhluk Halus

Posted on

cerpen.info (21)

Pengalaman Berubat Buang Makhluk Halus Yang Menumpangkan Badan Aku

TARIKH KEJADIAN: Ahad, 23 Oktober 2012

TEMPAT: Seremban, Negeri Sembilan

BAB 1: Sebulan Sebelum Kejadian.

SHAH (bkn name sebenar), housemate aku merangkap kawan baik aku kat KL nie pergi berubat.. Setelah dipaksa oleh ibundanya yang tercinta.. Ustaz kat situ telah mengesahkan die ada JIN SAKA dan JIN SIHIR/ASYIK dalam badan die.. Aku tak gi la pun.. Just tengok video yg pakcik die rakam je tu pun tak abis sebab boring.. Masa nie SHAH gi berubat dengan ditemani oleh ibu, maksu dan paksu beliau.

BAB 2: Beberapa Hari Selepas SHAH Berubat..

Buat pengetahuan semua, rumah aku nie gan rumah kedai dekat je.. Kalau makan malam, aku jalan kaki je gi kedai… Nak dijadikan cerita, on the way aku jalan kaki dari kedai mamak ke rumah, ternampak lak sebijik kereta yang aku rasa macam kenal jer… Pastu ternampak SHAH kat tepi kete tu.. Baru aku perasan kete tu kete sepupu beliau… So aku gi kete tu tegur-tegur la famili die.. Dalam kete tu ada ibu, maksu dan paksu beliau.. Aku salam cium tangan dorang… Pastu SHAH sembang-sembang gan famili die, pastu famili die pun blah.

Pastu SHAH ajak aku gi 7e jap.. Masih lagi berjalan kaki.. Pastu baru la aku terpikir nak bukak mulut pasal kes die berubat tu..

Aku: “Baru aku teringat nak cakap.. Ingat tak hari ko balik dari gi berubat tu?? Malam tu aku rasa semacam taw.. Aku takde la rasa takut ke, seram ke.. Tapi rasa something wrong… Macam ada bende je tak kene.. Terasa macam tak selesa pun ada.. Nak explain pun tak reti, tapi senang cite rasa tak best la..”

Shah: “Haaaaaaaaaa… Ko kene ikut aku..!”

Aku: “Gi mana??”

Shah: “Gi berubat jugak la.. Masa aku abis berubat tu, Uztaz tu tanye kak famili aku(ibu, maksu dan paksu) ada rasa ape-ape tak?? Famili aku kate takde.. Uztaz tu macam pelik laaa.. Sebab selalunya ada orang akan kene tempias… So aku rasa, ko la orangnya..!!!”

Pelik gak, jauhnya tempias tu…  N9-KL tuuuuuuuu…

BAB 3: Di Hari Kejadian..

Bab nie yang paling penting aku nak share..

Yang pergi masa nie aku, SHAH dan ibunda SHAH… Ustaz tu tanye sapa yang nak gi berubat.. Mule-mule aku tunjuk la SHAH tu.. Sambil tunding jari ke arah aku,”Yang nie??”… Pastu ibu SHAH yang jawab, “Yang nie just nak scan tengok ada ke tak”… So ustaz tu bagi borang isi maklumat peribadi dan tick tanda-tanda yang dorang listkan.. Pas abis cerita nnt, aku tuliskan kat bawah list yang aku ingat..

So ustaz tu start gan aku dulu.. Mule-mule die tanye aku ada pakai tangkal ke, belajar silat ke, apa-apa jenis ilmu batin la.. Aku cakap la takde… Mana la aku reti bende-bende ngarut macam nie.. Ustaz tu suh aku duk bersandar kat dinding dengan kaki menjulur dan tangan atas peha… Ustaz tu duduk kat hujung kaki aku dan start baca beberapa surah, tak silap aku yang ada surah Sulaiman.. Pastu die bagi aku segelas air, maybe air Yassi di pegang tangan kanan dan tangan kiri pegang kertas.. Pastu aku disuruh baca kandung yang tertulis kat kertas tu… Ayat penuh tak ingat, tapi kandungan kertas tu mengatakan aku tak nak ada ape makhluk dalam badan aku… Then, ustaz suh aku selawat n teguk minum 3x, pastu baru abiskan terus air tu.

Pastu Ustaz tu spray air (maybe air yassin) kat hujung kaki, belakang  tangan dan tapak tangan.. Masa tu aku pejam mata sebab dalam video SHAH tu, SHAH pejam mata… So aku ingat kene pejam mata… Ustaz tu start baca balik ayat-ayat Al-Quran.. Aku diam sambil pejam mata dan dengar ayat-ayat tu.. Masa tu terasa bergerak-gerak kaki aku.. Aku hengat, sebab lenguh ke hape.. Abis je baca, Ustaz tu cakap due-due ada.. Jin Saka ada, Jin Sihir/Asyik pun ada… “Laaaaa.. Ada ke.. Macam takde”, kata aku.. Aku tanye, boleh bukak mata ke??? aku nak tengok gak bergerak-gerak tu.. Skali boleh… hahahaha.. aku ingat wajib kene pejam..

Bermula la sesi berubat.. Ustaz tu bergerak dari duduk ke hujung kaki aku, ke sebelah kanan aku.. Aku disuruh genggam tangan kiri dan kanan tapi jari telnjuk terbukak(macam dalam tahiyat awal/akhir tu laa…), tapi masih keadaan kaki menjulur.. Sambil spray air yassin dari kaki ke tangan dengan bantuan ayat-ayat al-Quran, jin-jin tersebut si suruh pergi ke jari aku.. Bermula pertanyaan pada jin saka, Ustaz tu cakap,

“Wahai Jin Saka, aku ingin bertanya kepada kamu..  Apakah Akidah kamu?? Jika kamu Islam, gerakkan jari kanan.. Jika kamu kafir, gerakkan jari kiri”… Jari kiri bergerak-gerak, tapi tak kuat.. Ustaz tu terus baca ayat al-Quran, dan ketuk-ketuk pergelangan tangan kanan, kemudian kiri.. Spray-spray air Yassin lagi.. tak turun-turun.. Masa nie jari kiri aku bergerak-gerak kuat sikit… “Turun lagi.. lagi.. sampai sini”, kate ustaz tu sambil tunjuk peha aku… tak turun-turun jugak… Degil saka nie.

Pastu tukar, tanye Jin Sihir/Asyik… Sama macam Jin Saka… Tapi bile ustaz tu suh turun lagi, terkezut aku… jari kiri aku turun sendiri hampir cecah peha… “Kafir due-duenya”, kate ustaz tu… Ustaz tu teruskan bacaan, dan suruh Jin Sihir/Asyik masuk Islam… Kalau nak, gerak jari kanan, taknak gerak jari kiri.. lepas dipujuk-pujuk, Alhamdulillah, jari kanan aku yang bergerak… Ustaz tu suruh Jin tu ikut die bacakan Syahadah, dalam masa yang sama aku kene baca jugak sebab Jin tu akan ikut aku.

Dan ustaz tu kate nak rukyah kan jin tersebut.. Aku disuruh pejam mate dan dengar bacaan die dengan kusyuk.. Sambil pegang ubun-ubun kepala aku, kemudian die bacakan surah-surah tertentu… Setel pasal Jin Sihir/Asyik.

Kembali semula ke Jin Saka.. Proses die sama macam mule-mule tadi.. Jari telunjuk aku still bergerak-gerak sikit.. Ustaz tu suh Jin tu mengaku kalau tak dia akan bacakan ayat-ayat yang lebih ‘panas’… Still jari telunjuk kiri bergerak-gerak jer, tapi tak turun… Pastu Ustaz tu tanye aku, “Nak taw tak saka nie dari blah ayah ke mak??”.. Aku nganggung je masa.. Still dalam keadaan duduk melunjurkan kaki, aku di suruh depa tangan kedepan (macam nak lurus kan barisan) tapi tapak tangan bengkok ke bawah (Macam hantu cina yang lompat pun ada).. Lepas ustaz tu cakap, “Jika kamu datang dari blah ayah, turunkan tangan kanan.. Jika ibu, turun tangan kiri”… Serius, kali nie paling terkejut… turun tangan k_____ aku (demi menjaga nama baik ayah dan ibu aku, aku tak kat sini tak nak bagi taw tangan kanan ke, tangan kiri ke yang turun).. terasa ada orang tekan kat bahagian lengan aku (anggota badan yang dari bahu ke siku tu lengan kan kan?? tetiba macam kompius plak)…

Pastu ada lagi proses die.. Dekat sejam baru abis semua bende…

PENUTUP Kalau ikutkan, ada lagi proses-proses die selepas tu.. Tapi disebabkan ada proses yang memelukan pergerakkan tubuh, so susah aku nak cite pergerakkan tu… Yang aku cite-cite bab penting-penting  je.. macam tanda-tanda bergerak-gerak kat kaki, jari macam vibrate, tangan turun sendiri…

Macam aku cerita kat atas pasal list-list yang kene tick tu, kat bawah antara list-list die.

TANDA-TANDA KETIKA JAGA

– Nampak makhluk halus..

– Dengar bisikan

– Pelupa

– Menyepi dan masa

– Dada berdebar

– Sakit kepala

– Melihat objek bergerak

– Panas baran

– Hilang tumpuan ketika solat/zikir

TANDA-TANDA KETIKA TIDUR

– Susah tidur

– Kerap terjaga

– Kene himpit

– Kacip gigi

– Ketawa, menjerit dan menangis

– Mimpi seram

– Mimpi kanak-kanak

– Mimpi orang meninggal

– Mimpi makan

– Mimpi jatuh

– Mimpi makan

– Mimpi kubur/darah

– Mimpi banjir

– Mimpi rumah lama

– Mimpi ditempat kotor

– Mimpi terima barang

TANDA-TANDA PADA BADAN

– Sukar mengandung

– Keguguran

– Haid tak teratur

– Kayap

– Gatal-gatal pada badan

– Jerawat teruk

– Cacat sejak lahir

Aku share list-list nie, kot-kot korang ada masalah yang sama.. Maybe terkene jugak.. Kalau boleh kite tak nak la bende-bende nie kacau keturunan kite.. Sebab menujuk ustaz tu, bende nie beranak-pihak.. die kalau masuk dalam badan, die masuk sepasang.. Die boleh kacau otak dan keturunan kite.. Boleh sampai taraf kacau jodoh dan kandungan atau keturunan.. Takkan nak biar bakal-bakal anak tu jadi kaki rempit kan kan.

Pasal bayaran, seikhlas hati… sebab ustaz tu kate, ayat al-Quran tak boleh dijual beli.. Die tak letakkan harga.

Dan sebagai maklumat tambahan, tempat yang aku gi tu, Pusat rawatan.. Masa 1st time SHAH datang, dan hari yang aku datang gan die tu.. yang mengubat tu, 2 orang yang berlainan.. aku tak sure ada berapa orang ustaz kat Pusat Rawatan tu.. Kita hanya berusaha, tetapi Allah yang menentukan segalanya.

Credit : Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *