Kisah Hantu – Tiga Kisah Misteri

Ada 3 kisah yang ingin aku kongsikan bersama korang di blog seram ni. KISAH 1# Kawan adik aku yang cite ni, aku gelar kan die Maya k. Maya ni dah berumahtangga dan warak orangnya. Satu hari tu masa bulan...

Hantu Pontianak di atas kerusi Goyang

Hantu kerusi goyang sudah dikenali sejak mula. Kewujudan tokoh ghaib yang memberikan tanda melalui berlenggang pada kerusi menjadi satu mercu tanda hantu ini. Salah satu daripada rakan-rakan saya pernah mengalami peristiwa-peristiwa yang menyeramkan di Asrama-asrama pelajar. Apakah jenis cerita...

Kisah Nyata – Gangguan Sihir

Pertengahan Mei, selepas kesemua penyiksaan menjadi terlalu biasa buat kami, suami saya didatangi Ustaz Alwi, yang membeli sebahagian besar stok cincin suami saya. Suami saya bertanya tentang makhluk asing, gangguan jin, sihir dan sebagainya. Suami saya juga bercerita kepada...

Pontianak Keganasan Dalam Perjalanan Pulang

Saya ingin berkongsi satu pengalaman peribadi yang sehingga kini tidak dapat hilang daripada fikiran saya. Apa yang berlaku berlaku tepat pada Disember 2010. Waktu itu malam Jumaat, saya pergi keluar untuk menetapkan telefon rakan saya di Kampung sebelah, aku...

Kisah Seram – Salah Naik Lift

Ni pengalaman aku sendiri… Aku ni takda lah jumpa hantu ni face to face but aku banyak kali kena gangguan-gangguan macam ni.. Aku pun confuse sama ada itu hanya perasaan aku or itu realiti.. Syaitan ni suke kat orang...

Di Jemput oleh Pontianak

Asli ini saya serem cerita dalam mimpi.. 1 tahun yang lalu, sepupu perempuan saya Mirna meninggal dunia kerana kemalangan. Sepupu saya dan saya adalah sangat rapat. Sepupu saya meninggal dunia mengerikan (terkena tayar lori terlindas sebuah trak dikepala). Beberapa...

Jin Tertua di Hutan Negara Pahang

Kewujudan jin iaitu makhluk yang turut menghuni muka bumi ini selain manusia tidak boleh dipertikaikan. Jom kita baca kisah benar kewujudan jin yang dipercayai antara yang tertua di Hutan Negara Pahang. Assalamu’alaikum wrt. wbt. Saya seorang penjinak jin. Daripada...

Misteri Kanak-kanak di Sekolah Rendah

Saya adalah seorang suri rumah yang bekerja sebagai guru sekolah rendah. Kejadian ini saya alami apabila saya mendapat panggilan daripada Ketua sekolah rendah di mana saya pernah mengajar, saya diberitahu untuk menggantikan guru-guru yang memberi pelajaran pada pelajar gred...

Dirasuk Makhluk Al-Hin

Jom baca kisah seorang pengamal perubatan Islam yang merawat seorang pesakit yang telah dirasuk oleh satu makhluk yang dinamakan Al-Hin.. Dua minggu yang lalu, saya didatangi sepasang suami isteri dan seorang anak lelaki di RIDAM. Pesakitnya adalah anak lelaki...