Cerita Hantu – Kawasan Perumahan Misteri

Saya dari Johor.. Saya ingin berkongsi cerita dan perkara ini berlaku pada diri saya dan suami. Kami bercadang ingin membeli rumah lelong. Cari punya cari akhirnya jumpalah rumah pangsa, harga unit rumah di sana sangat murah, cuma RM7000, mempunyai...

Cerita Hantu – Kisah Cermin

Kejadian ni berlaku pada tahun 2010. Kisahnya bermula pada suatu hari tu. Kawan aku ni (Aku gelarkan die Ina jelah ye), Ina ni baru pindah dari puchong ke mount kiara. Name tempat or alamat aku takkan nyatakan disini.. Harap...

Cerita Hantu – Playground

Kisah kali ni tentang playground berdekatan rumah aku.. 4 tahun lepas kejadiaan ini berlaku dan sehingga kini masih segar di ingatanku. sebab kejadian ini juga la aku dan adik beradikku yang lain dilarang bermain disana oleh ayahku.. Takut-takut kami...

Kisah Seram – Upsi Peristiwa 10 Oktober

Setelah hampir 3 tahun aku menuntut ilmu dekat UPSI dalam bidang diploma muzik, macam-macam kisah seram yang berlaku di UPSI antaranya kawasan tadahan air selatan, fakulti muzik dan seni persembahan (Fakulti aku) dan yang paling popular sekali adalah kawasan...

Kisah Seram – Kranji Dam

Nama saya, Faddy Seah. Saya ingin berkongsi pengalaman saya. Ini terjadi sekitar dua tahun lalu. Saya merupakan seorang penunggang motosikal. Saya ni jenis degil sedikit. Kalau saya marah atau bersedih, saya gemar beronda-ronda seorang diri ke satu tempat yang...

Kisah Seram – Ada Nampak Suami Saya Tak?

Aku ingin berkongsi satu cerita.. Dimana cerita ini ada sangkut pautnya dengan bulan ramadhan atau bulan puasa.. Orang cakap, bila tibanya kedatangan bulan ramadhan ini, semua makhluk halus (termasuklah setan) telah digari. Jenab(bkn nama sebenar) merupakan seorang surirumah sepenuh...

Cerita Seram – Hantu Polong Mengganggu Suzi

Kisah ini adalah kisah benar yang berlaku pada rakan penulis sendiri. Ianya diceritakan sendiri oleh rakan penulis. Berlaku pada tahun 2001. Kisahnya bermula di mana rakan penulis (Suzi) adalah tergolong dalam keluarga bisnes yang berjaya . Bapanya seorang usahawan...

Kisah Seram – Pondok Pisang

Lepas kene selubung dengan ustaz Salleh, Amin sedar-sedar die terbaring kat bawah pokok pisang dalam satu kawasan kampung.. mase tu dah siang.. lepas tu datang sorang pakcik.. ntah ape name.. Amin ade sebut, tapi aku tak ingat.. tidak pe,...

Kisah Misteri – Bilik Mayat

Kisah ini diceritakan oleh seorang ustaz yang bertugas memandikan mayat orang Islam di sebuah hospital kerajaan di Selangor. Semoga dapat kita ambil iktibar dan tauladan. Lebih kurang jam 3.30 pagi, saya menerima panggilan dari Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang,...

Kisah Seram – KUCING HITAM DI MUKA PINTU

Kucing hitam banyak dikisahkan didalam novelis seram yang menyatakan bahawa kucing boleh menjadi belaan ataupun makhluk halus yang menyamar sebagai menjadi haiwan untuk menjadi pemerhati kepada tuannya agar dapat mengawasi tingkah laku mangsa. kisah aku ini diceritakan ini adalah...