Kisah Seram – Di Follow Hantu

Di Follow Hantu
Sebagai seorang mahasiswi tahun pertama ini tidak mudah. Banyak kali terpaksa pergi rumah dan tempat kerja tugasan yang diberi oleh bahagian kanan junior. Aku tahu bahawa tugas itu berguna juga ke Kolej saya di masa hadapan. Ia adalah hanya bahawa kita telah tidak lagi sudah biasa dengan suasana kampus pada waktu malam, mengetahui lagi walaupun satu semester.

Waktu itu petang 7. Pelajar-pelajar baru di Jabatan Pentadbiran Perniagaan dan Sains Politik sedang bekerja pada sebuah buku sibuk-sibuknya tentera di belakang bangunan M sambungan UI. Dalam kejadian pada tahun 2008, ia akan mungkin dikenang selama-lamanya ingatan saya.

Bangunan ini terletak di dalam bangunan di sebelah dalam sains politik graduan, biasanya bangunan ini sering digunakan untuk pelajar kolej yang mengambil program sambungan dari D3 untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda. Bangunan M, biasanya sesak pada waktu malam, kini meninggalkannya kerana menjadi tiada sambungan ceramah di bangunan M.

Masa itu kedua-dua rakan-rakan saya telah sejuk untuk berjalan melepasi bangunan sampingan semasa berbual m. 7 melalui hampir keseluruhan bilik darjah di bangunan M telah sudah gelap oleh pengawal bangunan jika terdapat tiada kelas lanjutan. Secara mengejut apabila mereka melihat salah satu da bilik gelap di tingkat atas. Mereka lihat ada bayang-bayang hitam yang indah makhluk-makhluk seperti lelaki tua itu.

Malangnya, bayang-bayang hitam keluar dari tingkap dan terbang ke arah kedua-dua kawan-kawan saya untuk meneruskan. Mereka berdua berlari ke arah orang ramai kerana takut. Syukurlah apabila mereka bertemu dengan saya dan rakan-rakan saya lebih ramai pelajar baru, bayang-bayang itu pergi.

Mereka berdua menceritakan tontonan TV apa yang terjadi apabila saya bertemu, dan memandang rendah apa yang mereka rasa tadi. Selepas beberapa ketika, ia adalah hujan. Walau bagaimanapun, ia ternyata selepas kejadian di bangunan M, makhluk masih mengganggu kita

Selepas kami selesai, saya adalah kira-kira untuk pulang ke arah kost-an dalam badan-badan air tercemar. Malangnya oleh kerana hujan, saya terpaksa ambil kereta kawan saya dengan kedua-dua kawan-kawan saya yang baru-baru telah memberitahu pengalamannya. Kedua-dua kami bertolak dari struktur tempat letak kereta [2] terhadap badan-badan air tercemar. Saya sangat bernasib baik, apabila aku punya badan-badan air tercemar dan ke bawah, segala-galanya adalah aman dan tidak berlaku apa-apa, hanya sedikit kebasahan akibat hujan. Mengambil kedua-dua saya ambil ke arah perubahan yang melewati kampus sambungan lagi.

Apabila mereka lulus Tasik di Fakulti ekonomi, tiba-tiba dari kiri kereta mereka ada seorang wanita cantik berpakaian dalam cahaya yang merah. Mata tertutup dan panjang rambut berjalan menuju ke kereta dengan cepat. Mereka panik dan terpijak gas, sehingga apabila mereka lulus dari kawan saya yang sedang memandu rupa kepada penyampai maklumat.

Wanita berpakaian merah sedang duduk di kerusi belakang kereta mereka.

Mereka adalah kedua-duanya sangat takut pada masa itu, yang akan berfikir mereka mesyuarat di bangunan M dengan makhluk yang tidak jelas berbuntut ke dalam kereta. Sehingga mereka datang keluar dari pintu utama daripada UI, kawan saya yang sedang memandu kereta Menyorot kembali cermin pandangan belakang – dan ia sudah pergi dari kereta mereka.

by ManusiaBalon

Credit : Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *