Menyertai Pontianak

Menyertai PontianakTiga tahun lalu, apabila Encik perlu pada pesakit luar hospital, hanya saya dan adik saya yang tinggal di rumah. Selepas makcik saya tahu hanya saya dan adik yang tinggal di rumah, saya terlalu diambil oleh makcik saya untuk tinggal bersamanya di rumah bapa saudara. 2 hari kemudian abang saya yang tinggal di luar bandar panggilan ketika ayah saya sakit kerana sihir orang-orang yang benci dengan ayah, bapa saudara saya dan meminta untuk mencari objek kayu hijau di hadapan rumah saya.

Kami melihat ke atas dan mendapati sebilah pisau dengan perlindungan yang hijau, di atas tiada pisau yang coconut shell di sana adalah bunga yang sudah Kering, kulit telur ayam dan Kemenyan. Bapa saudara saya fikir jika ini adalah yang jailangkung, kerana ia mempunyai Cangkerang kelapa yang serupa dengan jailangkung.

Akhirnya saya dan saudara pulang ke rumah bapa saudara saya. Apabila abang saya membuat panggilan beliau berkata jika objek ini perlu didapati tidak lama lagi di ekzos, tetapi bapa saudara saya lupa, dia pun letakkan di dalam Bilik belakang di mana aku dan adik tidur. Malam itu aku bergaduh dengan adik kecil saya, Semua orang dalam rumah kecewa saya kerana ia telah membuat kecoh, malam-malam, adik saya untuk tidur di ruang tamu dan saya tidur sendirian di dalam bilik.

kejadian jam 10 malam, kerana marah saya menangis atas katil, maka saya hanya semata-mata di dalam Bilik dan saya terkejut mendengar bunyi objek jatuh di dalam Bilik, selepas saya melihat lihat tiada siapa objek yang jatuh di bilik itu. Tidak lama suara wanita saya telinga “JANGAN MENANGIS”. Kemudian pintu bilik yang saya membuka kunci dengan sendirinya, kerana takut saya pergi ke ruang tidur bersama-sama dengan adik saya. Suara wanita terus mengikuti saya, saya menutup telinga saya dan mata saya tertutup cuba untuk tidur.

Keesokan harinya aku pergi ke hospital bersama-sama dengan bapa saudara saya melihat bapa saya, saya bertemu dengan ibuku dan memberitahu semua peristiwa-peristiwa yang saya alami malam tadi. Mendengar cerita saya pakcik terkejut, beliau telah memikirkan mesej abang saya jika itu terkutuk benda-benda yang terdapat di depan rumah saya jadi yang ekzos terus ke laut.

Seminggu kemudian ayah saya datang rumah dari hospital. Dia memberitahu saya, apabila saya berada di hospital tersebut, Jadilah seorang wanita berambut panjang yang sentiasa mengikuti saya, pakcik saya juga pernah melihat saya sementara saya menunggu di bapa beliau itu pulang ke rumah dari hospital tiada adalah seorang wanita yang memakai baju putih lanjutan saya sentiasa, sengaja tidak memberitahu saudara saya kepada saya. Tetapi selepas itu celaka objek dalam buangan telah pun tak pernah lagi melihat wanita yang memakai pakaian putih yang diikuti saya. Sejak itu saya telah mula merasa kehadiran makhluk ghaib okay itulah semua di sekeliling saya, dan wanita berambut panjang yang memakai baju putih adalah masih ada di dalam Bilik belakang daripada bapa saudara saya, kadang-kadang jika malam datang suka wanita yang memanggil saya pakcik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *