Himpunan cerita pendek - Koleksi Kisah Hantu Melayu | Kisah Seram | Misteri | Kisah Seram Yang Benar | Mitos Dihantui dan Menyeramkan. Jangan Sekali-kali Membacanya Sahaja!

Kisah Seram – Pelajar Sesat Ketika Merentas Desa

Aktiviti merentas desa antara salah satu aktiviti tahunan yang seringkali diadakan oleh pihak sekolah. Ia merupakan satu peluang yang diberikan kepada para pelajar menunjukkan kebolehan berlari dalam satu jarak jauh yang ditentukan. Kisahbest.my percaya boleh dikatakan semua pernah menyertai...

Cerita Hantu – Kunchi Yang Hilang

Nama saya Tina. Saya ingin menceritakan pengalaman saya yang berlakupada tahun lepas di salah sebuah tandas di tempat meletak keretaKompleks Kargo Changi. Kisahnya bermula begini.. Saya bertugas di Kompleks Kargo Changi. Saya habis bertugas sekitar jam 11 malam. Seperti...

Pontianak Keganasan Dalam Perjalanan Pulang

Saya ingin berkongsi satu pengalaman peribadi yang sehingga kini tidak dapat hilang daripada fikiran saya. Apa yang berlaku berlaku tepat pada Disember 2010. Waktu itu malam Jumaat, saya pergi keluar untuk menetapkan telefon rakan saya di Kampung sebelah, aku...

Misteri Pulau Tengkorak Kelantan

Tumpat, Kelantan: Pulau Tengkorak adalah sebuah pulau cukup misteri dan dilaporkan menjadi tempat persinggahan sekumpulan lanun pada tahun 1969 dulu. Pulau ini terletak bersempadan di antara Kelantan dengan Thailand bagi daratan sebelah sini di Kampung Geting, Pengkalan Kubor, Tumpat,...

Kisah Misteri – Kondomanium

Kisah Misteri Kondomanium Kelana Jaya Pada minggu lepas ilah tido kat umah kawan ilah kat kelana jaya, sebab ada hal sikit.. Dia sewa kat condo di kelana jaya dekat ngan giant lama.. Kawan ilah sewa bilik yang berhampiran ngan...

Kisah Seram – Penunggu Iswara Biru

KISAH SERAM PENUNGGU ISWARA BIRU FEDERAL HIGHWAY PJ Ni kisah niat yang baik yang mendatangkan musibah. Kisahnya seorang pemilik iswara biru yang melalu kisah seram. Kisah bermula bila dia melalui federal highway, PJ time tu dah maghrib dan hujan...

Kisah Seram – Gangguan Di Tiang Seri

TIANG SERI, BUMBUNG DAN PINTU DI GANGGU Kisah ni sering terjadi tak kira dari aku kecik ke sampai aku besar. sampai aku dah kawen ni pun. rumah atok aku yang buat nesan ni memang ada yang jaga. biasalah, atok-atok...

Cerita Hantu – Gangguan Hantu Laut

Hantu Laut Di Changi Point – Kisah ini berlaku kira-kira dua tahun lalu, ketika itu aku dan temanku Sharul pergi memancing di muara Changi Point. Seperti biasa kami sampai tempat kegemaran kami kira-kira jam 12 malam kerana baru sahaja habis...

Doa ismul a`dzam

Doa ismul a`dzam (Aplikasi Doa IA didalam rawatan sihir, saka, gangguan dan lain lain) Mulakan dengan nama Allah… Setiap perbuatan yang di mulakan dengan Bismillah : بسم الله ( Dengan Menyebut Nama Allah) Bacalah Ketika memulai segala perkara yang...

Cerita Hantu – Pocong Dalam Dorm

Hari terakhir Exem SPM.. Selepas habis menjawab kertas Biologi, lebih kurang pukul 4 ptg (kalu tak silap la) kami berpendapat untuk tinggal lagi di asrama.. Kira malam last la.. Takut nanti tak jumpa dah.. Maklum la baru merdeka .....