Kisah Seram – Upsi Peristiwa 10 Oktober

Setelah hampir 3 tahun aku menuntut ilmu dekat UPSI dalam bidang diploma muzik, macam-macam kisah seram yang berlaku di UPSI antaranya kawasan tadahan air selatan, fakulti muzik dan seni persembahan (Fakulti aku) dan yang paling popular sekali adalah kawasan...

Cerita Seram – Malam

Bila menyebut perkataan malam, bermain-main difikiran kita pelbagai bayangan mahupun ilusi.. Kadang-kadang, ilusi itu mengawal pemikiran kita sehingga kita merasakan ada sesuatu yang sedang memerhatikan kita pada waktu malam yang sunyi sebegini. Beberapa tahun yang lalu, aku ditempatkan di...

Kisah Seram – Di Follow Hantu

Sebagai seorang mahasiswi tahun pertama ini tidak mudah. Banyak kali terpaksa pergi rumah dan tempat kerja tugasan yang diberi oleh bahagian kanan junior. Aku tahu bahawa tugas itu berguna juga ke Kolej saya di masa hadapan. Ia adalah hanya...

Kisah Misteri – Hantu-Hantu yang Malu

Tahun 2001. Aku baru grade. Diploma sains kesetiausahaan.. wallawei, susah nak mampus cari keje.  Last-last dapat jadik receptionist kat Timotel Hotel, Mersing. Tapi… Aku kene travel 1 jam dari rumah. ok jugak dapat keje, bapak aku dah jeling garang hari-hari mintak...

Kisah Misteri – Kolej Seremban 2

Akhir tahun 2001, di semester akhir aku terpaksa berpindah kolej ke seremban 2.. ni sebab kolej aku blaja tu nak buat pengabungan 5 cawangan kolej yang akan menjadi 1 main kolej di seremban 2.. semester baru bermula pada disember...

Kisah Misteri – Bilik Mayat

Kisah ini diceritakan oleh seorang ustaz yang bertugas memandikan mayat orang Islam di sebuah hospital kerajaan di Selangor. Semoga dapat kita ambil iktibar dan tauladan. Lebih kurang jam 3.30 pagi, saya menerima panggilan dari Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang,...

Kisah Seram – Ada Sesuatu

Pagi tadi aku mimpi ada sorang kawan nak jual perfume kat aku. Bentuk perfume tu sama dengan perfume yang wife aku pakai sekarang ni. Dalam mimpi tu kawan cakap ada la dalam 2 3 botol perfume dia nak bagi....

Kisah Seram – Pelajar Sesat Ketika Merentas Desa

Aktiviti merentas desa antara salah satu aktiviti tahunan yang seringkali diadakan oleh pihak sekolah. Ia merupakan satu peluang yang diberikan kepada para pelajar menunjukkan kebolehan berlari dalam satu jarak jauh yang ditentukan. Kisahbest.my percaya boleh dikatakan semua pernah menyertai...

Pontianak Keganasan Dalam Perjalanan Pulang

Saya ingin berkongsi satu pengalaman peribadi yang sehingga kini tidak dapat hilang daripada fikiran saya. Apa yang berlaku berlaku tepat pada Disember 2010. Waktu itu malam Jumaat, saya pergi keluar untuk menetapkan telefon rakan saya di Kampung sebelah, aku...

Di Jemput oleh Pontianak

Asli ini saya serem cerita dalam mimpi.. 1 tahun yang lalu, sepupu perempuan saya Mirna meninggal dunia kerana kemalangan. Sepupu saya dan saya adalah sangat rapat. Sepupu saya meninggal dunia mengerikan (terkena tayar lori terlindas sebuah trak dikepala). Beberapa...