Cerita Hantu – Kisah Cermin

Kejadian ni berlaku pada tahun 2010. Kisahnya bermula pada suatu hari tu. Kawan aku ni (Aku gelarkan die Ina jelah ye), Ina ni baru pindah dari puchong ke mount kiara. Name tempat or alamat aku takkan nyatakan disini.. Harap...

Cerita Hantu – Maut Dalam Locker

Err nie aku nak citer apa yang dah senior aku citer mase aku junior dulu.. Citer turun temurun ler nie.. Citer nie dalam era zaman 80an.. Citernya camni.. Akak K nie ade pakwe. pakwe dia tinggal kat umah sewa,...

Kisah Hantu – Tiga Kisah Misteri

Ada 3 kisah yang ingin aku kongsikan bersama korang di blog seram ni. KISAH 1# Kawan adik aku yang cite ni, aku gelar kan die Maya k. Maya ni dah berumahtangga dan warak orangnya. Satu hari tu masa bulan...

Hantu Gergasi suku Daya Mualang

Cerita Rakyat Kalimantan: Hantu Gergasi Di suatu kampung yang terletak di dekat bibir Rimba belantara yang amat lebat serta tanahnya yang subur makmur dan tidak akan kekurangan segala sumber makan serta dikelilingi oleh banyak aliran sungai, hiduplah sebuah keluarga...

Kisah Seram – Hotel

Cite ni kene mase bulan lepas.. “kire-kire baru gak la” agak menakutkan gak la sebab citer betul, kitorang sampai takut mase pergi bercuti tuh.. Cerite panjang sikit ye.. Ajad ngan family ajad pergi bercuti kat Peneng alang-alang nak pergi...

Makhluk Halus Mengikut Kepercayaan Orang-orang Lama

30 Gambaran, Sifat dan Sikap Makhluk Halus Mengikut Kepercayaan Orang-orang Lama Kita: 1.  Pontianak / Puntianak / kuntilanak Pontianak atau lebih popular dieja sebagai pontianak, dipercayai oleh masyarakat Melayu bahawa ia berasal daripada perempuan yang mati ketika mengandungkan anaknya. Terdapat...

Cerita Seram – Hantu Polong Mengganggu Suzi

Kisah ini adalah kisah benar yang berlaku pada rakan penulis sendiri. Ianya diceritakan sendiri oleh rakan penulis. Berlaku pada tahun 2001. Kisahnya bermula di mana rakan penulis (Suzi) adalah tergolong dalam keluarga bisnes yang berjaya . Bapanya seorang usahawan...

Kisah Seram – Jenazah Pulang Ke Rumah

Kisah ini terjadi pada akhir tahun 1990an di sebuah kampung di Selangor. Kisah ini diceritakan semula oleh rakan penulis kepada penulis untuk dijadikan iktibar. Yusuf (bukan nama sebenar) dan Maryam (bukan nama sebenar) tinggal di sebuah kampung yang aman...

Kisah Hantu – Siapa Yang Bagi Tisu Tu Tadi?

Aku nak berkongsi pengalaman misteri aku ketika berada di pejabat tempat aku bertugas dulu.. Kisah ni terjadi 3 tahun lepas.. Bangunan pejabat ni terkenal lah kat Jb, aku tak berani nak bagitau nama kawasan ini.. Masa tu seingat aku...

Cerita Seram – Hantu Di Ofis

Sepanjang 4 tahun saya berkecimpung dalam dunia bisnes, sudah pelbagai onak dan duri yang saya lalui. Tak tau lah bagaimana ranjau yang dilalui oleh mereka yang telah berkecimpung dalam dunia bisnes selama 30 – 40 tahun atau lebih daripada...