Cerita Hantu – Kawasan Perumahan Misteri

Saya dari Johor.. Saya ingin berkongsi cerita dan perkara ini berlaku pada diri saya dan suami. Kami bercadang ingin membeli rumah lelong. Cari punya cari akhirnya jumpalah rumah pangsa, harga unit rumah di sana sangat murah, cuma RM7000, mempunyai...

Kisah Hantu – Tiga Kisah Misteri

Ada 3 kisah yang ingin aku kongsikan bersama korang di blog seram ni. KISAH 1# Kawan adik aku yang cite ni, aku gelar kan die Maya k. Maya ni dah berumahtangga dan warak orangnya. Satu hari tu masa bulan...

Kisah Seram – Upsi Peristiwa 10 Oktober

Setelah hampir 3 tahun aku menuntut ilmu dekat UPSI dalam bidang diploma muzik, macam-macam kisah seram yang berlaku di UPSI antaranya kawasan tadahan air selatan, fakulti muzik dan seni persembahan (Fakulti aku) dan yang paling popular sekali adalah kawasan...

Kisah Seram – Kranji Dam

Nama saya, Faddy Seah. Saya ingin berkongsi pengalaman saya. Ini terjadi sekitar dua tahun lalu. Saya merupakan seorang penunggang motosikal. Saya ni jenis degil sedikit. Kalau saya marah atau bersedih, saya gemar beronda-ronda seorang diri ke satu tempat yang...

Kisah Misteri – Diganggu Di Gunung Pulai

Hari pertama hanya sekolah kami sahaja yang baru mendirikan tapak. Hari pertama berlalu dengan aman. Hari Kedua, datang pula pelajar dari U*M mendirikan khemah di kawasan kami.. mereka datang dengan kekecohan! Riuh rendah dibuatnya! Diaorang mandi di sungai tak...

Kisah Seram – Hotel

Cite ni kene mase bulan lepas.. “kire-kire baru gak la” agak menakutkan gak la sebab citer betul, kitorang sampai takut mase pergi bercuti tuh.. Cerite panjang sikit ye.. Ajad ngan family ajad pergi bercuti kat Peneng alang-alang nak pergi...

Rumah Hantu Di Shah Alam

Mungkin ramai dah tahu tentang Cerita Rumah Hantu Di Shah Alam, di mana budak-budak yang dok menyewa kat situ meninggal dunia kerana dikacau hantu. Apakah kebenaran cerita tersebut? Adakah ia benar-benar berlaku? Bila ia berlaku? Banyak sangat misteri yang...

Menara Setan Yang Keluar Dari Dasar Bumi.

Wilayah timur laut Wyoming terdapat gunung bebatuan beku yang terlihat seperti ‘tunggul pohon raksasa’, dengan ketinggian lebih dari seribu meter. Secara vertikal batu ini memiliki goresan raksasa, penduduk berkulit putih menyebutnya Menara Setan (Devils Tower). Sementara suku Indian menyebutnya...

Kisah Seram – Pondok Pisang

Lepas kene selubung dengan ustaz Salleh, Amin sedar-sedar die terbaring kat bawah pokok pisang dalam satu kawasan kampung.. mase tu dah siang.. lepas tu datang sorang pakcik.. ntah ape name.. Amin ade sebut, tapi aku tak ingat.. tidak pe,...

Kisah Seram – LRT Kuala Lumpur

Kisah ni diceritakan oleh kawan kepada saudara saya.. yang mana dia sendiri mengalami satu kejadian di LRT tersebut. Satu malam.. train akhir dari KLCC ke salah satu destinasi, cik Yati (bukan nama sebenar) bersama anaknya Mizi berumur dalam lingkungan...